Gece Yemek Yeme Sendromu ve Tedavisi

Ana Sayfa » blog » Gece Yemek Yeme Sendromu ve Tedavisi

ece yemek yeme sendromu olan kişiler genelde gündüzleri fazla yemek yeme alışkanlığı olmamasına rağmen geceleri genellikle saat 10:00 – 3:00 arası kendilerinde olmadan aşırı yemek yeme olayına girişirler.Yemek yeme bozuklukları içinde Anoreksia Nervoza ve Bulumia Nervosa ile birlikte değerlendirilmektedir.

Fazla kilolu ve obez kişler olarak karşımıza çıkar bu kişiler.

Tüm gün içerisindeki kalori ihtiyacının % 50’sini gece aldıklarından aşırı kilolu kişilerdir.Genellikle aşırı karbonhidratlı ve yağlı gıdaları tüketmeye meyillidirler.

3 gece kesintisi uyuyabilir ancak sonraki gece kalkarak aşırı kalorili gıdaları tüketebilirler.Kadın ve erkeklerde görülme olasılığı eşittir.Çoğunlukla bu yeme hissini kontrol edemekdiklerinden aşırı bir utanç hissi duyarlar.

Bu kişilerde kortizol seviyesinin yüksek olduğu görülmüştür.Ve bu yüksek kortizol seviyesinden dolayı gece kalkışlarının ve atıştırmaların olduğu da bazı çalışmalarda belirtilmektedir.Ayrıca yüksek stres altında oldukları saptanmıştır.Bu strese bağlı olarak düzensiz uyku alışkanlıkları vardır,hatta bu kişlerde uyku apnesi ve sık sık uykusuzluk yaşandığı görülmüştür.

Gece yemek yeme sendromu olan kişlerde özgüven eksikliği,yüksek stres olduğu kabul gören bir görüştür.Kendilerini rahatlatacak gıdalar olarak çoğunlukla şekerli ve karbonhidratlı gıdaları tüketirler.uykuda yemek yiyenlerin beyinlerinde hareket bölümü aktive haldeyken ,diğer bölümler uyumayı sürdürüler.Bu sebeple ne yediklerini tam olarak da hatırlayamazlar.Bazen gıda olarak bir ilacı ya da yiyecek olmayan bir maddeyi de tercih edebilirler.Gün boyunca yorgun ve halsiz hissdebildikleri gibi ilerleyen dönemde tadavi edilmezse aşırı kilo alımı ve buna bağlı şeker ve yüksek tansiyon hastası olabilirler.

Gece Yemek Yeme Sendromu Tedavisi
Öncelikle bu hastalarda stres,alkol ve kafeinden uzak durmalıdırlar.Uyku apnesi ve uyku bozuklukları konusunda araştırma yapılmalıdır.Kilosuna,boyuna ,yaşam şekli ve hastalık-sağlık durumuna uygun bir diyet ve mutlaka bir psikolog veya psikiyatristen yardım alınmalıdır.
Sağlıklı ve mutlu günler dilerim….

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

language
Chinese (Simplified) ZH-CN English EN German DE Russian RU Turkish TR

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Yemekpost.com genellikle öğündeki en ağır ve en doyurucu yemektir,

Tüm Hakları Saklıdır - 2020