Kayısı Aşılama Kayısı Ağacı Nasıl Aşılanır

Ana Sayfa » blog » Kayısı Aşılama Kayısı Ağacı Nasıl Aşılanır

kayisi-asilama

Kayısı Aşılama

Kayısı Aşılama, Bu konumuzun içerisinde kayısı aşılama ile ilgili bilgilere değineceğiz. Bilindiği üzere her bitkinin kendine has özellikleri vardır. Kimi bitki derine kök yapar, kimi bitki de yüzeysel olarak kök yapar, kimi çok su ister, kimi az su ister. Bu yüzden büyüme şekilleri de farklıdır. Kayısı eski çağlardan bu yana yaz mevsiminin meyvelerinden biridir. Lezzetinin yanı sıra yararları açısından oldukça besleyici bir meyve olan kayısı kan yapıcıdır. Böbrek ve karaciğer için çok faydalı olan kayısının özellikle beyni düzenli çalıştırması, stresi azaltması, kansızlığı önlemesi ve afrodizyak etkisi de bulunmaktadır. Kayısı gözlere parlaklık verir. Fazla kiloları önler. Basura çok faydalıdır. Ayrıca güzel bir cilt ve saç bakımında da olumlu etkisi vardır. Bununla beraber kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotin kaynağıdır. Bol miktarda C vitamini, karotin, demir ve diğer aktif maddeleri barındırır. Aynı zamanda A, Bp, B2, B6 vitaminleri de kayısı da bulunur. Bu durumda kayısı insan vücudunda enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamakla birlikte potasyum ve vitaminler bakımından oldukça zengindir. Kayısının beslenme ve sağlık üzerinde en önemli etkeni bir lif kaynağı olmasıdır. Kayısının özellikleri içerisinde reçeli, hoşafı ve tatlısıyla da sofraları renklendirir. Kayısının bitki yaprakları ve çekirdekleri de kullanılmaktadır. Yaprakları iç parazit düşürmek için çok etkilidir. Çekirdeği ise yağ çıkarmak ve sabun yapımı için kullanılır.

Kayısı Aşılama Nasıl Yapılır?

Kayısı ağacı gövdesi ve dalları kış aylarında eksi 35 dereceye kadar düşen soğuklarda, çiçekleri ise ıslak bir şekilde eksi bir dereceye kadar düşen ısıya dayanıklılık göstermektedir.

Bazen ilkbaharda havalar ılık olduğu zamanlarda tomurcukları patlarken veya çiçekte iken meydana gelen don olaylarında fazla zarar görürler. Meyilli bir arazide soğuk hava alt kısımlara çöktüğü zaman dikilen kayısı ağaçları don zamanında da zarar görürler. Ancak yukarılara çıkıldıkça ağaçların dondan zarar görmesi kısmen engellenmiş olur. Meyveler yüksek kalitede olgunlaşabilmesi için yaz aylarında atmosferin kuru olması gerekir. Öncelikle havası nemli olur ve ilkbaharı sisli geçen yerlerde çil hastalığı fazlaca görülür. Nemli topraklarda yetiştirilen kayısı ağaçlarının meyveleri suludur. İriliği ve kuru madde oranı düşük olduğundan bu topraklarda yetiştirilen çeşitler sofralık olarak değerlendirilir. Buna karşılık olarak kıraç topraklarda yetiştirilen kayısı ağaçlarının meyveleri küçüktür. Bu meyveler yüksek kuru madde ve düşük su içeriğine sahip olduklarından daha fazla kurutmalık olarak kullanılabilir. Kayısı aşılama işlemi sonbahar aylarında yapılmalıdır. Aşılama işlemi titizlikle yapılır ise, kayısı ağacı ilkbaharda ilk meyvelerini vermeye başlar. Aşının dikkatli bir şekilde yapılması için belirtilen tekniklere uymak gerekmektedir. Aşılanmış olan fidanların bakım işlerine ağacın yaprak dökümüne kadar devam edilebilir. Kayısı ağacını aşılama zamanında ilk olarak olgun ve kahverengi tomurcuk filizleri toplanır. Sonra kayısı ağaç kabuğunun kolay bir şekilde soyulan filizleri de toplanır.

Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Ownerspost
Cep Fabrika
Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020