Yeni Anne Olan Herkes Bunları Bilmeli Bebeklerde Kusmaya İyi Gelen 7 Şey

Ana Sayfa » Çocuk Yiyecekleri » Yeni Anne Olan Herkes Bunları Bilmeli Bebeklerde Kusmaya İyi Gelen 7 Şey
Yeni Anne Olan Herkes Bunları Bilmeli Bebeklerde Kusmaya İyi Gelen 7 Şey

0 Kişinin Defterine Ekli

24 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

bebekler-neden-kusar

Yetişkin insanlarda olduğu gibi bebeklerde de bazı sağlık sorunları veya çeşitli rahatsızlıklar olabilir. Bunlardan biri de bebeklerde görülen ve oldukça rahatsız edici olan kusma durumudur. Bebeğin kusmasının bir veya birden fazla nedeni olacağı gibi farklı yaş gruplarında farklı sebepler yüzünden de kusma sorunu gerçekleşebilir. Bu içerikte bebeğinin kusmasından muzdarip olan annelere yardımcı olmaya çalışarak, bebekler neden kusar ve bebeklerde kusmaya ne iyi gelir gibi sorulara yanıt vereceğiz.

Bebekler neden kusar?

Bebeğin kusmasının birden fazla nedeni olabilir ve bu kusmalar yaşa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Örneğin, doğumdan sonra gerçekleşen kusmalar oldukça normal bir şekilde karşılanır. Altı aydan küçük bebekler sık sık kusuyor ise bu kusmanın sebebi reflü ya da yanlış beslenme olabilir. Bebek doğduktan sonra ilk altı ay boyunca anne sütüyle beslenmesi oldukça önemlidir. Eğer bebeğe başka gıdalar verilecekse kusma problemi yaşamamak için bebeğe gıdalar kontrollü olarak verilmedir.

Altı ve on iki aylık bebekler arasında ise kusma genellikle ek besinlere geçildiği için gözlemlenir. Vücudun yeni besinlere alışma sürecinde kusma gibi rahatsızlıklar görülebilir. Bebeğin yemek yemeyi istememesi ya da reddetmesi de kusma problemine yol açabilir. Bir yaşından büyük bebeklerde ise kusma problemi nadiren görülür. Bir yaşından sonra görülen kusmalar yine beslenme konusuna bağlı olabilir: Bebeğe aşırı yemek yedirmek veya yağlı besinlerle beslemek kusmaya yol açabilirken; enfeksiyon veya reflü gibi hastalıklar da bu soruna neden olabilir.

Bebeklerde kusmaya ne iyi gelir?

bebeklerde-kusmaya-ne-iyi-gelir

Bebekler kusma problemi yaşadıklarında onların iyi gözlemlenmesi gerekir. Verilen gıdaların bebek için uygun olup olmadığına veya bebeklerin yemek yemeyi isteyip istemediğine karar verilmeli ve bebeğe ona göre davranılmalıdır. Bebeklerde kusmanın psikolojik olarak görüldüğü de olur. Bu yüzden bebeğin psikolojisine etki etmemeli ve onun güvende hissetmesi sağlanmalıdır.

Özellikle beslenme konusu, kusma problemlerinin aşılmasında ve önlenmesinde en dikkat edilmesi gereken şeylerden bir tanesidir. Bebeğin üşütmesi de kusmaya neden olan olabilir. Bu yüzden bebek sıcak tutulmalı ve kusmaya sebep olan üşütme problemi engellenmelidir. Sizin için bebeklerde kusmaya iyi gelen ve bebeği rahatlatmaya yardımcı olacak 7 madde derledik.

 

  • Anne sütü ile beslenen veya ek besinlere geçmiş bebeklerin yemek sırasındaki hareketlerine dikkat edilmelidir. Eğer bebek yemek yemeyi reddediyorsa zorlanmamalıdır.
  • Bebeğin grip veya soğuk algınlığına yakalanmış olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve bebeği beslerken dikkatli olunmalıdır.
  • Bebeğe bir öğünde çok fazla yiyecek verilmemelidir.
  • Bebeği sık aralıklarla beslemek, bebeğin kusmasının azalmasını sağlar.
  • Yemekten sonra bebeğin çok fazla hareket etmesi midesinin bulanmasına yol açar. Yemek yiyen bebek sakince yatırılmalı veya oturtulmalıdır.
  • Bebekler beslenme sırasında hava yutar ve bu da mide problemlerine yol açar. Bebek beslendikten sonra gazı çıkarılmalıdır.
  • Biberon deliği yeterince büyük değilse bebek kusma problemi yaşayabilir.
  • Bu gibi çözümler de kusma probleminin önün geçemiyorsa ve bebek sık sık kusmaya devam ediyorsa, mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

 

Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Ownerspost
Cep Fabrika
Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020