Bakla ve baklanın faydaları

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Bakla ve baklanın faydaları
Bakla ve baklanın faydaları

0 Kişinin Defterine Ekli

28 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

BAKLA:Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besin olan baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Kuru Bakla, taze bakla’ya göre daha besleyicidir. Kuru Baklanın 100 gr.’mında yaklaşık olarak 26 gr. Protein, 58 gr. Karbonhidrat ve 341 Kalori vardır. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Baklanın Faydaları: Sindirime yardımcı olan Bakla, hazmı kolaylaştırır, kabızlık ve hemoroite iyi gelir. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Böbrek iltihaplarının giderilmesinde de etkilidir.  Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Parkinson hastalığına karşı koruyucudur.

Bakla Nasıl Kullanılır? Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Bitkinin çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Bu arada, baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltme durumu olabilir. Bu nedenle, şeker hastalarının kontrollü tüketmeleri önerilir.

Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Ownerspost
Cep Fabrika
Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020