Limonun Zararları

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Limonun Zararları
Limonun Zararları

0 Kişinin Defterine Ekli

26 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

limonun-zararlari

Limonun Zararları, Limon faydasının bulunduğu kadar zararlı olan bir besin kaynağıdır. İlk olarak limonun kısaca faydasından bahsedelim, limon sağlık açısından faydası olan önemli besinler arasında yer alır. Özellikle içerisinde bol miktarda C vitamini olduğundan dolayı bol miktarda tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çeşitli hastalıkların iyileşme sürecini hızlandıran limon yemeklerde yada suyla karıştırılıp tüketilir. Bir kişinin günde alması gereken C vitaminini limon rahatlıkla karşılamaktadır. Bunun için kabukları soyulmuş bir adet limon tam anlamıyla C vitamini deposudur. Eğer limon size çok ekşi gelirse ve limonu yiyemiyorsanız yemeklerin ve salataların içine suyunu sıkarak faydalarından yararlanmalısınız. Genel sağlık ve vücut bakımı amacıyla son derece faydalı olan limon her mevsim bulunması mümkün olan meyveler arasında olmaktadır. Limon faydası olduğu kadar zararlı olan bir besindir. Makalemizin konusu olan limonun zararları hususunda sizlere bilgi oluşturacağız.

Limonun Zararları:

  • Fazla miktarda limon tüketilirse eğer diş eti kanamalarına yol açılır.
  • Aşırı limon tüketilmesi durumunda sinir sistemine zarar oluşturulur.
  • Kilo vermek istemeyen kişilerin limonu dikkatli tüketmeleri gerekir. Aksi taktirde kilo verdirmeye fayda sağlayan meyve arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
  • Limon çok fazla tüketilmesinde gözün görme gücünde zayıflamaya yol açar.
  • Limonu saf olarak direk cilde sürmek cildin tahriş olmasına neden olur.
  • Ağzında yara olan kişiler aşırı limon tüketmemeleri önerilmez. Asitli olduğundan dolayı yaraların kanamasına sebep olabilir.
  • Tansiyon hastası olan kişilerin fazla limon tüketmemesi gerekir. Tansiyonun düşmesine sebep olabilir.
  • Limonun içerisinde fazla miktarda asit yer aldığından dolayı mide asiti, ülser ve gastrit gibi sorunlara sebep olabilir.

Aşırı derecede limon tüketiminde limonun içerisinde bulunan zararlı maddeler vücudu olumsuz etki oluşturur. Aşırı kullanım sonucunda bu asitin dişlere temas etmesiyle dişte erozyona sebep olur.

Erozyona uğramış bir dişte ise sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet meydana gelir. Dişlerinizi korumak amacıyla mutlaka limon tüketmek gerekiyorsa limon suyunu kamışla içmeye özen göstermeniz gerek. Eğer zaten diş erozyonu varsa, bir dişçiye görünerek tedavi seçenekleri hakkında bilgi almalısınız. Fazla limon tüketmek mide ekşimesine neden olur. Limonu su ile tüketmek bu hususta önemlidir ve mide ekşimesi olan kişilerde bu oluşumu tetikleyebilir veya zaten böyle bir sorunu olan kişiyi daha da kötü olacaktır. Yemek borusu ve mide arasındaki özofagus sfinkter denilen yapı uygun bir şekilde görevini yerine getiremediğinden dolayı ve midenin asitli içeriğinin özofagusa doğru geri gelmesi reflü olarak adlandırılır. Mide ekşimesi de asit reflü olarak adlandırılmaktadır. Mide ekşimesi kişinin göğsünde şiddetli yanma meydana getirir ve ağrıya sebep olur. Asitli gıdaların tüketiminin bırakılması bu oluşumu önler ve belirtileri azaltır. Limon tüketimi sürekli olarak idrara çıkmayı tetikler. Nadiren de olsa, limon suyu tüketilmesinde bir diüretik etki oluşturabilir. Limonunun içermiş olduğu yüksek orandaki C vitamini diüretik yani idrar söktürücü etkiye sahip olmakta ve böbreklerden idrar üretimini arttırmaktadır. Bundan dolayı da vücuttan fazla oranda hızlı şekilde sıvı ve sodyum atılmasına neden olur. Fazla limon tüketiminden kaçınmak gerekir ve vücudunuzun susuz kalmasını önlemek bu hususta önemli olacaktır.

Limon Zararları Hakkında Önemli Husus

Doktorunuzun tavsiyesi olmadan herhangi bir tıbbi sorunu tedavi etmek amacıyla suyla limon içilmemesi gerekir. Limon ve suyu aşırı oranda su ile tükettiğiniz zaman herhangi bir yan etki yaşarsanız eğer, limon suyu alımını durdurmanız gerekir. Yan etkiler devam ettiğinde, kısa sürede tıbbi yardım istenilmelidir. Eğer genel sağlık için C vitamini içeriğinden dolayı su ile limon içiyorsanız yarım limonla yarım bardak suyu karıştırarak kullanım doğru olacaktır.

İlgili Terimler :

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

language
Chinese (Simplified) ZH-CN English EN German DE Russian RU Turkish TR

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com genellikle öğündeki en ağır ve en doyurucu yemektir,

Tüm Hakları Saklıdır - 2020