Miniğiniz Büyürken 3 Aylık Bebek Gelişimi

Ana Sayfa » Çocuk Yiyecekleri » Miniğiniz Büyürken 3 Aylık Bebek Gelişimi
Miniğiniz Büyürken 3 Aylık Bebek Gelişimi

0 Kişinin Defterine Ekli

24 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

3-aylik-bebek-gelisimi-uyku

Bebeğinizin 3. ayında sürprizlere hazır olun. 3. ayın heyecanlarına, gülücüklerine, meraklarına hoş geldiniz. Bebeğinize uygun beslenme, uyku, aşı ve gelişim özelliklerini inceleyebilirsiniz. Doğru adımlarla ona öğreteceğiniz çok şey var, elbette bebeğiniz de sizin için sürprizleri şimdiden hazırlıyor.

Uyku

3 aylık bebek gelişimi için uyku hayati önem taşıyor. 6 ile 8 saat arasında gece uykusuyla düzen oturtmaya başlayan bebekler, günde toplam 14-15 saat kadar uykuya ihtiyaç duyuyor. Gündüz uykusu 2-3 saatlik dilimlere bölünürken toplamda ortalama 6 saate ulaşıyor. Gece uykuları daha az bölünürken hala tamamen deliksiz, 8 saatin üzerinde uyku görülmüyor. 3 aylık bebeklerde ay sonu itibarıyla gündüz uykularının da, anneleri biraz olsun rahatlatacak düzenli bir periyoda oturması bekleniyor.

Beslenme

3-aylik-bebek-gelisimi-beslenme

Üçüncü ayda bebeklerin uyku düzeni henüz netleşmemiş olsa da beslenmesi yavaş yavaş düzenleniyor. Anne sütü besin kaynağı olan bebekler, 3 saatte bir emziriliyor. Doymayan bebekler için daha sık emzirme yapılabiliyor. Anne sütü yetmediği durumlarda doktor tavsiyesi ile mama da öğünlere eklenebiliyor. Katı gıdaya geçiş için ise henüz önünüzde birkaç ay daha görünüyor.

Fiziksel gelişim

3-aylik-bebek-gelisimi-fiziksel-gelisim

3. ayda bebekler daha hareketli olmaya başlıyor. Dik durmaya başlayan, 45 dereceye kadar kendini kaldırabilen bebek hareketleri görülüyor. Kafasını dik tutmaya başlayan bebeklerin kas ve kemik gelişimi hızlanıyor. Ayaklarından kuvvet alabilen bebekler görülürken, beyin gelişiminde 3. ayda hızlı bir ilerleme kaydediliyor. Seslere duyarlılığı artan bebekler anne babalarını seslerinden tanıyabiliyor. Ellerini tanımaya başlayan bebekler bu ayda parmaklarını yavaş yavaş keşfediyor. Etrafa vurmalar, elleri incelemeler, nesnelere yavaş yavaş dokunmaya başlamalar bu ayın özellikleri arasında yer alıyor. Sesli oyuncakların ses çıkardığının keşfedilmesi de, henüz biraz erken olsa da bu ay içinde de gerçekleşebiliyor. Elindeki her şeyi geçtiğimiz ay ağzına götürmeye başlayan bebekler, bu ayda ellerine geçenleri ağzına sürme alışkanlıklarını sürdürüyor. Ebeveynlerin hijyen konusunda dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Sosyal gelişim

3-aylik-bebek-gelisimi-sosyal

Anne babasını ayırt etmeye başlayan bebek göz temasını da artırıyor. İşitsel ve görsel dikkat gelişirken, adeta dinlercesine anlayışlı bakışlar bu ay içinde görülmeye başlıyor.

Aşı takvimi

3-aylik-bebek-gelisimi-asi

İshal aşısı olan Rotavirus aşısı ikinci ay yapılmadıysa bu ay yaptırılabiliyor. Yapıldıysa aşı takviminde başka bir aşı görülmüyor. Doktor kontrolünün ihmal edilmemesi ve aşıların uzman doktor tarafından kontrolü ise şart koşuluyor.

3. ayın sonunda bebeğim neler yapabilir?

3-aylik-bebek-neler-yapabilir

Daha az ağlayan bebekler annesi odaya girdiğinde heyecanlanabiliyor. Gülmeye ve çığlıklarla cıvıldamaya başlayan bebekler, yuvarlanarak hareket kabiliyeti kazanıyor. Yavaş hareket edildiğinde nesneleri takip etmeyi öğrenen bebekler, vücudunu kontrol etmeyi adım adım öğreniyor. Ellerini kavuşturan ve parmaklarıyla oynayan bebekler, tutma refleksini de yavaş yavaş kazanıyor.

Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Ownerspost
Cep Fabrika
Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020