Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir ve Özellikleri

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir ve Özellikleri
Çınar Yaprağı Faydaları Nelerdir ve Özellikleri

0 Kişinin Defterine Ekli

18 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

cinar-yapragi-faydalari-nelerdir

Çınar ağacı ülkemizin birçok bölgesinde yetişebilen bir ağaçtır. Geniş gövdeli, geniş yaprakları olan bu ağaç, yıllardır özellikle mobilya yapımında kullanılır. Mobilya yapımında kullanılan bu ağacın yapraklarının son zamanlarda sağlık için oldukça faydalı olduğu ortaya çıkmıştır.

Çınar Ağacı Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Çınar yaprağı öncelikle romatizma, kemik ağrıları ile bel ve boyun fıtıklarına iyi gelir.
  • Ciltte oluşan yanıklara fayda sağlar. Hücreleri yeniler.
  • Sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesi de çınar yaprağının faydaları arasındadır.
  • Sara hastalığı yani diğer adı ile epilepsi rahatsızlığına yararlıdır.
  • Dişleri ve diş etlerini korur.
  • Midesi bulanan kişiler de çınar yaprağını kullanabilir. Çınar yaprağı mide bulantısına iyi gelir.
  • Yaraların çabuk iyileşmesi için yararlı bir bitkidir.
  • Kadınlarda görülen vajinal akıntıları da önler. Kurutulmuş çınar yaprağının suyu içilirse vajinal akıntıları önleyebilir.
  • Eklemlerde kireçlenme olduğunda da yarar sağlayan bir bitkidir.
  • Vücuttan ödem atılmasına yardım ettiği için, çınar yaprağı faydaları ile vücudunuzdaki şişlikten de kurtulabilirsiniz.
  • Çınar Yaprağı Eklemlerdeki Kireçlenmeye İyi Gelir!

    Eklem kireçlenmesi birçok kişiyi rahatsız eden bir hastalıktır. Eklem kireçlenmesi yüzünden dizler yada bel ağrır, yürümek ve merdiven çıkmak zorlaşır. Eklem kireçlenmesine karşı İbrahim Saraçoğlu oldukça faydalı bir kür geliştirmiştir. Kireçlenmelere karşı çınar yaprağı kürü tarif edildiği şekilde uygulanabilir.

  • Saçlardaki Kepek Oluşumunu Engeller!

    Çınar ağacının yaprağı saçları besler, saçları canlandırır. Saçların dökülmesini önler. Saç derisinin kurumasını engeller. Saçlarda saç derisinin kurumasından dolayı oluşan kepeği engeller. Saçlarınızda kepek oluşumundan kurtulmak istiyorsanız bu şifalı yaprağın suyunu kullanabilirsiniz.

    Çınar Yaprağı Kürü Tarifi!

    Çınar yaprağı suyu nasıl hazırlanır sorusunun cevabı aslında oldukça basittir. Çınar yaprağı kürü hazırlamak için 2 adet çınar ağacı yaprağı kullanılır. Çınar yaprakları öncelikle iyice kurutulur. Nemli yaprak olmamalıdır. Kurutulan yapraklar öncelikle güzelce yıkanır ve küçük parçalara ayrılır. 2 bardak içme suyu kaynatılır. Ufalanmış, küçük parçalara ayrılmış çınar yaprakları kaynamış suya atılır ve 1 dakika daha kaynatılır. Çınar yaprakları atıldıktan sonra 1 dakikadan fazla kaynatılmamalıdır. Kaynadıktan sonra yapraklar süzülür ve kalan su ılındıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. Kireçlenmelere karşı hazırlanan çınar yaprağı suyu akşam yemeklerinden önce aç karnına bir bardak ve gece yatmadan önce bir bardak içilir. 15 gün boyunca çınar yaprağı kürü uygulanmaya devam edilir. 15 günden sonra 3 gün ara verilir ve tekrar ikinci 15 gün daha kullanılır. Her gün yeniden çınar yaprağı kürü hazırlanarak taze olarak tüketilmelidir.

  • Hangi Tür Çınar Yaprağı Kullanılmalıdır?

    Ülkemizde çınar ağaçları çok olduğundan, kendi topladığınız çınar ağacı yapraklarını tercih edebilirsiniz. Fakat kuruyup yere düşen çınar yaprakları tercih edilmemelidir. Yere düşen yapraklarda mantar oluşma riski yüksektir. O yüzden ağaçtan olgunlaşmış çınar yapraklarını toplayıp kurutarak kullanmalısınız. Aynı zamanda toplanan çınar yaprakları 5 parça şeklinde girintili olmalıdır, bütün yaprak olmamalıdır.

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

language
Chinese (Simplified) ZH-CN English EN German DE Russian RU Turkish TR

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

ABDÜSSELAM  OTU

ABDÜSSELAM OTU owners post

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com genellikle öğündeki en ağır ve en doyurucu yemektir,

Tüm Hakları Saklıdır - 2020