Elma Çayı Faydaları

Ana Sayfa » Şifalı Yağlar & Bitkiler » Elma Çayı Faydaları
Elma Çayı Faydaları

0 Kişinin Defterine Ekli

32 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

elma-cayi-faydalari

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte soğuk algınlığı, grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı herkes bir takım önlemler almak ister. Çeşitli şifalı bitkilerle, şifalı tarifler ve şifalı çaylarla birçok önlem alınabilir. Elma çayı sonbaharın, kışın vazgeçilmez ve çok kolay hazırlanan bir çayı olması sebebiyle bizde sizler için bir önceki yazımızda şifalı elma çayı tarifi hazırlamıştık. Bu yazımızda elma çayı faydalarından bahsederek bu şifalı çayı kış aylarında bol bol tüketmeniz gerektiğini bir kez daha sizlere hatırlatmak istedik.

Elma Çayı Faydaları

Elma çayı faydaları arasında yüksek lif içeriği nedeniyle zayıflatması da sayılabilir. Zayıflamak isteyen, dengeli bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler bu şifalı çayı tercih edebilirler. Özellikle zayıflamak isteyen bayanlar bu çayı içerek sindirim sistemini düzenleyebilir ve rahatlıkla kilo verebilirler. İçinde bulunan pektin sindirim sistemini hızlandırır ve kabızlık sorununu ve hazımsızlığı giderir. Ayrıca içerdiği maddeler bağırsak parazitlerini bağlar ve bağırsak kanseri yani kolon kanserini önlemeye yardımcı olur.Prostat kanserine karşı da faydalıdır. Elma çayı kolon kanseri hücrelerinin yanında karaciğer ve akciğer kanseri hücrelerinin de büyümesini engeller. Akciğer faaliyetlerinin düzenlenmesi için de bu şifalı tüketmek büyük şifa sağlar. En çok bilinen faydalarından biri de kolesterolü önlemesidir. Genellikle faydaları arasında büyük önem taşıyan kolesterolü önleme etkisi ile vücuttaki yağ oranı dengelenir. Çayının yanında suyu da mide ve bağırsak faaliyetlerini düzenler. Ayrıca tarçınlı çayı ve limonlu çayı, tarçın ve limon maddelerinin de faydaları ile ekstra şifa kaynağıdır. Eğer siz de sağlıklı bir şekilde zayıflamak, çeşitli kanser hastalıklarına karşı korunmak ve vücut direncinizi yaklaşan kış aylarına ve soğuk havalara karşı korumak isterseniz mutlaka bu şifalı çayı tüketmeli ve elma çayı faydalarından yararlanmalısınız.

Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır. Göz sağlığını da korumaya yardım eder. Artrit rahatsızlığına iyi gelir. Kan şekerini düzenlemeye yardım eder. Felç geçirme riskini azaltır.

Hamilelikte Elma Çayı Faydaları

İçinde bulundurduğu vitaminler sayesinde birçok hastalığı önlediği gibi vücut gelişimine de yardım eder. İçerdiği vitaminler vücut direncini arttırdığı gibi cildin yenilenmesini ve güzelleşmesini sağlar. Özellikle bayanlar cilt güzelliğine önem vermeleri sebebiyle mutlaka elma veya elma çayı tüketmelidirler. Elma içinde dolayısıyla çayında bulunan yüksek flavonoid içeriği sayesinde bağışıklık sistemi güçlendiği gibi kansere karşı vücut direnci de arttırılır. Çayı yararlarının belirlenmesiyle ilgili yapılan bir çalışmaya göre kabuğu ve iç yüzeyi iki ayrı şekilde incelenmiştir. Çayı özellikle gebelik (hamilelik) sırasında annelerin ve doğumdan sonra bebeklerin de tüketmesi gereken şifa kaynaklarıdır. Çayı faydaları ile yapılan araştırmalarda birçok anne ve bebek incelenmiştir. Sonuçlara göre hamilelikleri sırasında bu şifalı çayı tüketen annelerin bebekleri astım hastalığına yakalanma riskini daha az taşımaktadırlar. Yine benzer araştırmalara göre elma suyu tüketen bebeklerin tüketmeyen bebeklere göre astıma %53 oranında daha az yakalandığı ortaya koyulmuştur.

Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Adınız - Soyadınız

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz

Ownerspost
Cep Fabrika
Burger King, Donald Trump'ın Tweetini Trolledi

Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

Yemekpost.com - Adres:Avusturya/Viyana jedleseer Str. 1210 Wien. Avusturya - GSM:+43 681 80305560

Tüm Hakları Saklıdır - 2020